Pohja:
6 munaa
205 g sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunankuorta
1 tl pikakahvia
2 rkl kuumaa vettä
60 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
100 g sokeria
4 rkl vahvaa kahvia
4 rkl kahvilikööriä
3 munankeltuaista
130 g suolaamatonta voita
Eroittele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa keltuaiset.
Lisää vatkaten joukkoon sokeri, sitruunamehu ja kuori.
Liuota kahvi kuumaan veteen.
Lisää se sitten keltuaisiin.
Siivilöi yhteen leivinjauhe, suola ja jauhot.
Sekoita ne keltuaisten joukkoon.
Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita se lusikalla nostellen keltuaisseokseen.
Kaada kakkuvuokaan mikä on rasvatta sekä jauhotettu.
Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Kuumenna sokeri, likööri ja kahvi kattilassa paksuksi siirapiksi.
Vatkaa keltuaiset.
Vatkaa hiljalleen siirappi joukkoon.
Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää se seokseen.
Tarvittaessa lisää tomusokeria, että kuorrute jämähtää.
Levitä täytettä kakun väliin sekä päälle.
Koristele haluamallasi tavalla.