Pohja:

6 munaa

205 g sokeria

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunankuorta

1 tl pikakahvia

2 rkl kuumaa vettä

60 g jauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Täyte:

100 g sokeria

4 rkl vahvaa kahvia

4 rkl kahvilikööriä

3 munankeltuaista

130 g suolaamatonta voita

 

Eroittele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa keltuaiset.

Lisää vatkaten joukkoon sokeri, sitruunamehu ja kuori.

Liuota kahvi kuumaan veteen.

Lisää se sitten keltuaisiin.

Siivilöi yhteen leivinjauhe, suola ja jauhot.

Sekoita ne keltuaisten joukkoon.

Vatkaa valkuiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita se lusikalla nostellen keltuaisseokseen.

Kaada kakkuvuokaan mikä on rasvatta sekä jauhotettu.

Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Anna jäähtyä.

 

Kuumenna sokeri, likööri ja kahvi kattilassa paksuksi siirapiksi.

Vatkaa keltuaiset.

Vatkaa hiljalleen siirappi joukkoon.

Vatkaa voi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää se seokseen.

Tarvittaessa lisää tomusokeria, että kuorrute jämähtää.

Levitä täytettä kakun väliin sekä päälle.

Koristele haluamallasi tavalla.