Kakku:
5 munaa
135 g sokeria
1 ml suolaa
60 g jauhoja
45 ml voita
5 ml vanilja-esanssia
65 g tomusokeria
Tayte:
195 g fariinisokeria
100 g sokeria
330 ml vaaleaa siirappia (tumma siirappi maistuu läpi)
65 g voita
250 ml kondensoitua maitoa
3 ml vanilja-aromia
Kakku:
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin.
Vatkaa molemmat vaahdoksi.
Yhdistä keltuaiset ja sokeri vesihauteessa.
Kuumenna 60 asteeseen.
Nosta pois liedelta ja vatkaa pehmeäksi vaaleaksi vaahdoksi.
Yhdistä suola jauhoihin ja sekoita joukkoon. Lisää sula voi ja vanilja-esanssi pienissä erissä keltuaisseokseen.
Lisää valkuaiset ja kaada leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin.
Paista 180 asteessa n. 18 minuuttia.
Yhdistä sokerit ja siirappi.
Kuumenna ne paistinpannussa 118 asteeseen.
Lisää sitten voi, maito ja vanilja-aromi.
Nosta lämpö 110 asteeseen.
Ota pohja pois uunista ja kumoa leivinpaperille, mihin on siroteltu tomusokeria.
Kaada täyte pohjan päälle ja siisti reunat tasaiseksi.
Kääri kääretorttu ja anna sen jäähtyä.
Koristele tomusokerilla ja tarjoa.