Pohja:

360g sokeria

80 ml kuumaa vettä

360g jauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

150g voita

3 munaa

1 tl vanilja-aromia

160 ml maitoa

 

Täyte:

205g sokeria

30g maissijauhoja

2 munaa

375 ml maitoa

1 tl vanilja-aromia

80g taloussuklaata

 

Kuorrute:

300g taloussuklaata

1 1/2 tl öljyä

 

Laita 100g sokeria paistinpannuun.

Paista sokeria keskilämmöllä  sekoittaen koko ajan, kunnes se on ruskeaa.

Ota pois levyltä ja lisää siihen vesi. Anna jäähtyä.

Siivilöi leivinjauhe, suola ja jauhot yhteen.

Vatkaa jäljellä oleva sokeri ja voi vaahdoksi.

Vatkaa joukkoon munat yksitellen.

Sekoita jäähtynyt siirappi, lisää siihen maito ja vanilja-aromi,

Lisää jauhot ja neste osissa vuoretellen taikinaan.

Leikkaa leivinpaperista 20cm ympyröitä 8kpl.

Laita taikinaa tasaisesti ympyröille ja jätä ympyröiden laidasta n. 4cm tyhjäksi, koska taikina leviää uunissa.

Paista 180 asteisessa uunissa  n. 7-8 minuuttia.

Ota pois  leivinpapaperit.

Täytä ja pane ne jäähdyttyä toinen toistensa päälle.

 

 

Sekoita vesihauteessa sokeri, maissijauhot ja munat.

Vatkaa joukkoon maito ja vanilja-aromi.

Kuumenna keskilämmöllä.

Sekoita joukkoon suklaa.

Keitä kunnes kastike on sakeata

Jäähdytä ja levitä kakuille.

 

 

Sulata suklaa vesihauteessa.

Sekoita joukkoon öljy.

Kaada seos kakun päälle kuumana.

 

Huom!

Anna jäähtyä ennen tarjoilua.