Pohja:

1 1/2 (100g) mantelirouhetta

1 1/2 dl sokeria

4 munanvalkuaista

Täyte:

4 keltuaista

2 dl vispikermaa

1 dl sokeria

50g voita

Pinta:

1 Fazerin sininen

1 Daim patukka


Laita uuni 200 asteeseen lämpiämään

Sekoita sokeri ja mantelirouhe keskenään. 

Vatkaa erikseen munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, niin että voit kääntää kulhon ylösalaisin.

Nostele kevyesti valkuaisvaahto sokerimantelirouheeseen, että se on sekoittunut tasaisesti.

Valmistele kaksi 24cm halkaisijalla olevaa pyöreää vuokaa leivinpaperilla, mitkä ovat voideltu ja jauhoitettu.

Jaa vaahtoseos tasaisesti molempiin vuokiin ja laita uuniin n. 15 minuutiksi.

Paistoaika riippuu uunista.

Täytteeseen sekoita kattilassa voi, keltuaiset, sokeri ja kerma.

Anna seoksen kiehahtaa niin, että siitä tulee paksua.

Laita jääkaappiin vähäksi aikaan jäähtymään, jotta seos jykevöityy vielä hiukan.

Kasaa kakku. Levitä täytettä molempien pohjien päälle kasaamisvaiheessa.

Näyttävempää kakkua varten tee tupla-annos pohja osuutta, sekä täytettä.

Näin saat kakusta korkeamman

Sulata suklaa vesihauteessa ja pilko Daim -patukka rouheeksi.

Kaada sula suklaa kakun päälle ja ripoittele Daimia pinnalle.

Daim kannattaa sekoittaa suklaaseen.

Lopuksi laita kakku kylmään, että suklaa kovettuu.