Tätä reseptiä metsästettiinkin joskus oikein urakalla. Haluttiin ohje jolla saa täydellisen pehmeitä ja ilmavia sämpylöitä hampurilaisia varten ja ohjeen löytäminen olikin kovan työn takana. Ohje on löydetty New York Timesin sivujen kautta, mutta en tarkkaa muista edes mistä sieltä. Onneksi kirjoitettiin ohje talteen paperille jo ekalla kerralla.

Tätä parempaa hampurilaissämpylä reseptiä on mahdotonta löytää ja sitten asiaan eli ihanista ihanimpaan reseptiin tarvitaan(perus resepti on 4 kappaleelle,mutta sitä on helppo kertoa suuremmaksi tarpeen mukaan):

1dl vettä (42°)

2rkl maitoa

1tl kuivahiivaa

1rkl sokeria

1 muna

4dl vehnäjauhoja

3/4tl suolaa

1 1/2rkl pehmeää voita

voiteluun muna ja tilkka vettä

päälle seesaminsiemeniä

 

Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri.

Anna seistä n. 5 minuuttia.

Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää.

Yhdistä kulhossa jauhot ja suola.

Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.

Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna.

Sekoita taikinaksi.

Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.

Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.

Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia.

AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen.

Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.

Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.

Paista 200° noin 10-15 minuuttia.

 

Välissä on perus mureketaikinalla tehdyt jauhelihapihvit, jonka ohjeen löydät vaikka täältä

http://wiqenkeittiossa.vuodatus.net/blog/2934801/lihamureke/

 

Täytä makusi mukaan ja nauti.

Meidän lemppareihin kuuluu väliin salaatti, punasipuli, aurajuusto, tomaatti, cheddar, ketsuppi, majoneesi ja siipikastike.

Nams!