Tätä reseptiä metsästettiinkin joskus oikein urakalla. Haluttiin ohje jolla saa täydellisen pehmeitä ja ilmavia sämpylöitä hampurilaisia varten ja ohjeen löytäminen olikin kovan työn takana. Ohje on löydetty New York Timesin sivujen kautta, mutta en tarkkaa muista edes mistä sieltä. Onneksi kirjoitettiin ohje talteen paperille jo ekalla kerralla.
Tätä parempaa hampurilaissämpylä reseptiä on mahdotonta löytää ja sitten asiaan eli ihanista ihanimpaan reseptiin tarvitaan(perus resepti on 4 kappaleelle,mutta sitä on helppo kertoa suuremmaksi tarpeen mukaan):
1dl vettä (42°)
2rkl maitoa
1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
3/4tl suolaa
1 1/2rkl pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä
Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri.
Anna seistä n. 5 minuuttia.
Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää.
Yhdistä kulhossa jauhot ja suola.
Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.
Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna.
Sekoita taikinaksi.
Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 8-10 minuuttia, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.
Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia.
AIka tuntuu pitkältä, mutta on sen arvoinen.
Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla toiset 1-2 tuntia.
Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule oikeanlaisiksi, mutta hyvää kannattaa odottaa.
Voitele munalla ja lisää seesaminsiemeniä.
Paista 200° noin 10-15 minuuttia.
Välissä on perus mureketaikinalla tehdyt jauhelihapihvit, jonka ohjeen löydät vaikka täältä
http://wiqenkeittiossa.vuodatus.net/blog/2934801/lihamureke/
Täytä makusi mukaan ja nauti.
Meidän lemppareihin kuuluu väliin salaatti, punasipuli, aurajuusto, tomaatti, cheddar, ketsuppi, majoneesi ja siipikastike.
Nams!