pohjaan
6 munanvalkuaista
300g hienoasokeria
3tl kaakaojauhetta
1tl punaviinietikkaa
50g Fazerin sinistä
täytteeksi
250ml kermaa
1l mansikoita
Fazerin sinistä maun mukaan
(muutkin suklaat käyvät itse suosimme vain Fazerin sinistä)
Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Vatkaa munanvalkuaisia niin kauan, kunnes muodostuu satiinimaisia huippuja.
Jatka vatkaamista ja lisää sokeri teelusikallinen kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Ripoittele päälle kaakaojauhe, suklaa ja punaviinietikka (etikka antaa marengille vaahtokarkkimaisen koostumuksen).
Vatkaa kevyesti kunnes kaakao on kokonaan sekoittunut.
Levitä pellille haluamaasi muotoon.
Laita uuniin ja laske uunin lämpö samalla 150 asteeseen.
Anna olla uunissa noin tunti, kunnes pinta on rapea ja sisusta vaahtokarkkimainen.
Avaa uuninluukkua hiukan ja anna marengin jäähtyä loppuun uunissa.
Kokoa kakku vasta hiukan ennen tarjoilua, koska marenki vettyy nopeasti.
Kakun väliin voi laittaa melkeinpä mitä vain.
Suklaa ja mansikat ovat vain niin taivaallisen ihana yhdistelmä.