5dl vettä
2 rkl kanafondia
80ml sitruunamehua
3rkl hunajaa
2,2kg kana
8 oksaa rosmariiniä
suolaa ja pippuria
1 kokonainen valkosipuli
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
60ml valkoviiniä
Laita 2 1/2 dl vettä ja yksi rkl kanafondia, sekä sitruunamehu ja hunaja kattilaan.
Kiehauta. Pienennä lämpöä ja anna kiehua, haihduttaen liemen puoleen.
Leikkaa veitsellä tasku nahkan ja lihan väliin molemmin puolin kanaa. Aseta rosmariinin oksa kumpaankin.
Hankaa kana hyvin valkosipulilla, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Laita loppu rosmariini kanan sisään valkosipulin kera.
Paista uunivuoassa kuumennetussa 160 asteisessa uunissa n. 3-3 1/2tuntia voidellen usein viimeisen tunnin aikana.
Ota kana pois uunivuoasta, kaada pannuliemi ohutsilmäisen siivilän läpi.
Kuumenna voi pannussa ja lisää jauhot. Pienennä lämpöä ja keitä kunnes jauhot ovat kullanruskeita.
Lisää viini, pannuliemi ja loput kanaliemestä. Keitä pienellä lämmöllä sakeaksi.