5dl vettä

2 rkl kanafondia

80ml sitruunamehua

3rkl hunajaa

2,2kg kana

8 oksaa rosmariiniä

suolaa ja pippuria

1 kokonainen valkosipuli

2 rkl voita

2 rkl jauhoja

60ml valkoviiniä

 

Laita 2 1/2 dl vettä ja yksi rkl kanafondia, sekä sitruunamehu ja hunaja kattilaan.

Kiehauta. Pienennä lämpöä ja  anna kiehua, haihduttaen liemen puoleen.

 

Leikkaa veitsellä tasku nahkan ja lihan väliin molemmin puolin kanaa. Aseta rosmariinin oksa kumpaankin.

Hankaa kana hyvin valkosipulilla, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Laita loppu rosmariini kanan sisään valkosipulin kera.

 

Paista uunivuoassa kuumennetussa 160 asteisessa uunissa n. 3-3 1/2tuntia voidellen usein viimeisen tunnin aikana.

 

Ota kana pois uunivuoasta, kaada pannuliemi ohutsilmäisen siivilän läpi.

 

Kuumenna voi pannussa ja lisää jauhot. Pienennä lämpöä ja keitä kunnes jauhot ovat kullanruskeita.

Lisää viini, pannuliemi ja loput kanaliemestä. Keitä pienellä lämmöllä sakeaksi.