Ensimmäistä kertaa peruskoulun jälkeen tuli tehtyä Runebergin torttuja.
Teimme ilman oikeaa torttuvuokaa sovelsimme, sitten Ikean muffinssivuoan kanssa.
100g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl jauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1dl korppujauhetta
1 dl jauhettuja manteleita
2dl kermaa
tilkka manteliaromia
uuninkestävää vadelmamarmeladia
sokerikuorrutetta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää joukkoon muna.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Lisää kerma.
Jaa taikina annosvuokiin ja laita marmeladiannos tortujen päälle.
Paista kullanruskeiksi.
Pursota sokerikuorrutus marmeladin ympärille kun tortut ovat jäähtyneet.