Ensimmäistä kertaa peruskoulun jälkeen tuli tehtyä Runebergin torttuja.

Teimme ilman oikeaa torttuvuokaa sovelsimme, sitten Ikean muffinssivuoan kanssa.

 

100g margariinia

1 dl sokeria

1 muna

1 dl jauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

1tl kardemummaa

1dl korppujauhetta

1 dl jauhettuja manteleita

2dl kermaa

tilkka manteliaromia

uuninkestävää vadelmamarmeladia

sokerikuorrutetta

 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota rasva ja sokeri.

Lisää joukkoon muna.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

Lisää kerma.

Jaa taikina annosvuokiin ja laita marmeladiannos tortujen päälle.

Paista kullanruskeiksi.

Pursota sokerikuorrutus marmeladin ympärille kun tortut ovat jäähtyneet.