Pääsiäispiiraamme tänä vuonna.



Pohja:
375 ml jauhoja
1/4 tl suolaa
125 g rasvaa
4-5 rkl vettä

Piirakka:
560 ml sokeria
80 ml maissijauhoja
410 ml kiehuvaa vettä
3 munaa, valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
80 ml sitruuna- tai limettimehua ja hed. liha
1 rkl voita
2 tippaa vihreää ruokaväriä limettipiiraaseen



Pohja:
Yhdistä jauhot ja suola.
Lisää rasva haarukalla muodostaen paakkumaisen taikinan.
Lisää vesi ja sekoita(lisää kuitenkin vain tarpeeksi sitomaan taikina).
Kaaviloi taikina ja painele piirakkavuokaan.
Paista ja jäähdytä.

Piirakka:
Sekoita 310 ml sokeria maissijauhoisin.
Lisää vesi, sekoita kokkareet pois.
Keitä keskilämmöllä kunnes seos sakenee.
Nosta hellalta ja sekoita joukkoon munan keltuaiset yksitellen.
Sitten keitä vielä 2 minuuttia.
Lisää sitruunamehu ja voi.
Jäähdytä täysin ja kaada piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset jäykäksi vaahdoksi.
Lisää loppu sokeri 2 rkl lusikkallinen kerrallaan.
Pane piiraan päälle.
Paista 10-12 minuuttia esilämmitetyssä uunissa 230 asteessa tai kunnes marenki muuttuu kullanruskeaksi.