Pohja:

1 1/4dl suolaamatonta voita

reilu 1 1/2dl sokeria

3 1/2dl jauhoja

3/4dl  kotitekoista toffeeta

1/2 tl vanilja-esanssia

1/4 tl suolaa

1 muna


Täyte:

2 1/4 dl mini vaahtokarkkeja tai 1 1/4 dl vaahtokarkkitahnaa (marshmallow fluff)

1 3/4 sokeria

3/4 dl vettä

3/4 dl vispikermaa

reilu 1/2 dl suolaamatonta voita

1/2 tl vanilja-esanssia

hyppysellinen suolaa


Kuorrute:

1 1/4 dl kuohukermaa

1 1/4 dl Fazerin sinistä


Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Hiero sokeri huoneenlämpöiseen voihin.

Lisää sekaan muna ja vanilja-esanssi ja sekoita tasaiseksi.

Lisää jauhot, toffeen muruset (itse käytin tehosekoittimessa) ja suola.

Taputtele taikina piirakkavuokaan ja paista uunissa n. 15 minuuttia tai siihen asti että reunat ovat vaaleanruskeat.

Kun pohja tulee ulos uunista, laita sen päälle mini vaahtokarkkeja ja laita takaisin uuniin n. 4 minuutiksi, että karkit sulavat.

Uunin jälkeen levitä sulat vaahtokarkit koko pohjan päälle tasaisesti .

Jos käytät vaahtokarkkitahnaa, niin levitä se pohjan päälle, kun pohja on jäähtynyt.

Sekoita sokeri ja vesi teflonkasarissa miedolla lämmöllä, kunnes sokeri hajoaa.

Lisää lämpöä ja keitä kunnes siirappi on meripihkan väristä

( Käytä vesisivellys menetelmää ettei sokeri kristallisoidu ja sekoita seosta vain kahvasta heilauttamalla.

Siirapilla kestää n. 8 minuuttia ennen kuin se on meripihkan väristä).

Poista lämmöltä ja lisää kerma, voi, vanilja-esanssi ja suola (Huom. seos kuohuu lisäyksen myötä).

Palauta pannu levylle hyvin alhaiselle lämmölle ja sekoita kunnes karamelli on tasaista ja väri tummenee (n. 5 minuuttia). Laita jääkaappiin kunnes seos on kylmää muttei jämäkkää(n. 20 minuuttia).

Kun seos on jäähtynyt, niin lusikoi se vaahtokarkkikerroksen päälle ja levitä tasaiseksi.

Anna jähmettyä.

Sulata vispikerma ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Sekoita tasaiseksi ja lusikoi karamellikerroksen päälle.

Ripottele päälle kotitekoisen toffeen paloja (kaupankin toffee käy, mutta mielestämme omatekoinen on parempaa) ja laita jääkaappiin ainakin tuunniksi.

Pidä kylmässä tarjoiluun saakka.