Intialainen chai mausteseos on miellyttävä makuyhdistelmä talven keskellä.
Teessä käytettynä tuttua ja löytyy varmaankin lähes, joka kaupasta ainakin yksi mustatee chai mausteilla.
Tässä reseptissä chai mauste on maustamassa muffineita.
Njams!






muffinit

125g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljaesanssia
2 munaa
puolet chai mausteseoksesta (resepti alempana)
160g vehnäjauhoja
120g Turkkijogurttia
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl omenaviinietikkaa

Chai mausteseos
1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl jauhettua muskottia

Vanilja Chai  kuorrutus

225g voita
1 tl vaniljaesanssia
2 kuppia tomusokeria, siivilöity
loput sai mausteseoksesta
muutama rkl Turkkijogurttia halutessasi

1-2 rkl kylmää maitoa tarvittaessa



Muffinit

Lämmitä uuni 165 asteeseen.
Sekoita mausteet keskenään kulhossa.
Vatkaa eri kulhossa voi ja sokeri.
Lisää vaniljaesanssi, sekä munat yksi kerrallaan.
Sekoita joukkoon puolet chai mausteseoksesta.
Lisää jauhot ja Turkkijogurtti.
Sekoita tasaiseksi, mutta älä liikaa.
Muffinit menevät pilalle liaallisesti sekoittamisesta, koska taikinaan syntyy sitkoa.
Lisää omenaviinietikka ja leivinjauhe.
Jaa vuokiin ja paista 15-20 minuuttia.

Kuorrutus

Vatkaa voi vaahdoksi.
Lisää vaniljaesanssi ja loput chai mausteseoksesta.
Lisää tomusokeri, (turkkijogurtti, maito) ja sekoita tasaiseksi.
Jos kuorrute jää liian paksuksi, niin lisäämällä maitoa pystyt  luomaan halutun koostumuksen.
Kuorruta jäähtyneet muffarit.