Pauligin sivuilla oli makupari kilpailu, josta löytyi resepti kokeiltavaksi.

http://makuparit.pauligcafe.fi/25/hasselhoff

Olivat herkullisia, vaikka kinuski hiukan vaihteeksi kiukutteli ja ei ottanut onnistuakseen niin täydellisesti.

Maku kummiskin oli herkkua ja nopsaan nämä kävi kaupaksi.

Tässä vielä resepti pauligin sivuilta:

(24 tartelettia, halkaisijaltaan 7 cm)

POHJA:

200g vehnäjauhoja
70g hasselpähkinäjauhetta
50g sokeria
100g voita (kylmänä)
1 kananmuna
1 tl vettä


Mittaa kulhoon jauhot, hasselpähkinäjauhe ja sokeri.

Kuutioi kylmä voi ja nypi joukkoon. Kun voi on sekaisin jauhojen kanssa, lisää toisiinsa sekoitetut kananmuna & vesi.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Muodosta taikinasta pallo ja kääri se kelmuun.

Pidä jääkaapissa vöhintään 45 min.

Ota taikina jääkaapista ja anna sen pehmentyä hetki huoneenlämmössä.

Jaa taikina osiin ja painele taikina ohueksi tartelettimuotteihin (tai vaikka muffinssipannun koloihin).

Siisti reunat.

Laita taikinan päälle pieni pala leivinpaperia ja painoksi esim. kuivia herneitä.

Paista 180°C:ssa n. 12 min tai kunnes reunat alkavat saada vähän väriä.

Anna jäähtyä muutama minuutti vuuassaan ja sen jälkeen poista painot ja jäähdytä ritilällä.

TÄYTE 1: HASSELPÄHKINÄ-KARAMELLITÄYTE

190g ruokokidesokeria
0,7 dl vettä
90g suolatonta voita
1 tl suolankukkia (fleur de sel)
0,75 dl kuohukermaa
25g hasselpähkinärouhetta


Mittaa pannulle sokeri ja vesi.

Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut.

Sekoita joukkoon voi ja suola.

Nosta lämpötilaa hieman, kunnes seos kuplii, ja keitä sekoitellen n. 15 minuuttia.

Kun seos on selvästi paksuuntunut, siirrä pannu pois levyltä ja koko ajan sekoitellen lisää joukkoon kerma.

Lusikoi karamellitäyte jäähtyneiden pohjien päälle ja anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa.

Ripottele hasselpähkinärouhe täytteen päälle.

TÄYTE 2: GANACHE TUMMASTA SUKLAASTA

200g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
(koristeluun hasselpähkinärouhetta)


Palastele suklaa kulhoon odottamaan.

Kuumenna kerma kattilassa ja kaada se suklaan päälle.

Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Lisää täyte edellisen kerroksen päälle ja ripottele päälle vielä hasselpähkinärouhetta koristeeksi.

Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Ennen tarjoilua ota leivokset hetkeksi huoneenlämpöön.