(Red velvet cheesecake cake)

Tulipahan edellisellä viikolla täytettyä vuosia ja haaveissa oli jo pitkään ollut keretä kokeilla tätä reseptiä.
Oli kyllä taivaallista herkkua ja tämähän on aivan mainio kakku ystävänpäivään myös!
Kakun samettisen pehmeä koostumus ja juustokakkuinen mehevä sisus on aivan mahtava yhdistelmä.
Ohje on melko työläs, mutta on kyllä vaivan arvoinen!





juustokakku
n. 600g tuorejuustoa
170g sokeria
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 tl sitruunanmehua
1/4 tl suolaa
2 munaa
100g smetanaa


kakku
300g kakkujauhoja
170g sokeria
1tl soodaa
1tl kaakaojauhetta
1tl suolaa
2 munaa
300g öljyä
1 purkki kermaviiliä
2 tl pun. elintarvikeväriä
1 tl vaniljaesanssia
1 tl etikkaa


kuorrute
340g tuorejuustoa
340g voita
1 1/2 tl vaniljaesanssia
350g tomusokeria




 juustokakku
Lämmitä uuni 165 asteeseen..
Vatkaa tuorejuusto, sokeri, sitruunankuori ja sitruunanmehu keskenään tasaiseksi.
Lisää joukkoon munat yksitellen.
Lisää smetana.
Kaada irtopohjavuokaan ja paista n. 45 minuuttia, kunnes kakku on jämäkkää keskeltä.
Anna kakun jäähtyä kunnolla, pakastaminen helpottaa käsittelyä.
(Tietysti, jos on yhtä hätäinen kuin me niin odottelut eivät kauhiast ikinä innosta ja hätiköiden kasataan kokoon ilman odotteluita...)

kakku
Lämmitä uuni 175 asteeseen
Siivilöi jauhot, sokeri, sooda, kaakao ja suola keskenään kulhoon.
Vatkaa munat, öljy. elintarvikeväri, vanilja ja etikka eri kulhossa.
Lisää kuivat aineet joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Jaa taikina kahteen osaan ja paista kumpikin kakku omissa vuoissaan erikseen.
Paista n. 25-30 minuuttia taikka kunnes hammastikku tulee kakusta puhtaana pihalle.
Anna kakkujen jäähtyä ennen kasaamista.

kuorrute
Vatkaa tuorejuusto, voi ja vaniljaesanssi keskenään.
Lisää tomusokeria, ja vatkaa kunnes seoksesta tulee kevyttä ja ilmavaa.



Herkullista ystävänpäivää!
Ystävät ovat kuin suklaahippuja elämän pikkuleivässä!