Pohja:

150 g voita

310 g sokeria

8 munaa

340 g jauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl maitoa

1 1/4 dl kermasherryä

ripaus suolaa

1 tl raastettua appelsiininkuorta


Vaniljakastike:

4 munaa

50 g sokeria

hiukan suolaa

5 dl keitettyä maitoa

1/2 tl vanilja-esanssia


Päällys:

2 1/2 dl kermasherryä

620 g vadelmahilloa

5 dl kuohukermaa

65 g tomusokeria

1 tl vanilja- esanssia

500g tuoreita mansikoita

40 g paahdettuja viipaloituja manteleita

 

Kakku:

Vatkaa voi ja sokeri kunnes seos on vaaleaa vaahtoa.

Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sekoittaen ne hyvin.

Sekoita maito, appelsiininkuoret ja sherry joukkoon.

 

Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe.

 

Lisää jauhot ja neste munien joukkoon kolmannes kerrallaan.

Kaada rasvattuun ja jauhoitettuun pyöreään kakkuvuokaan.

Paista 180 asteessa 23-30 miinuttia.

Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan.

 

Vaniljakastike:

Vatkaa munat, sokeri ja suola.

Vatkaa joukkoon hitaasti keitetty kuuma maito.

Laita vesihauteeseen.

Keitä 8-10 minuuttia kunnes seos sakenee.

Vatkaa vanilja joukkoon.

Anna jäähtyä.

 

Kokoaminen:

Siroittele kakuille sherryä.

Levitä kummallekkin puoliskolle hilloa ja leikkaa kakut suuriksi kuutioiksi.

 

Vatkaa kerma.

Sekoita joukkoon tomusokeri ja vanilja.

 

Pane vuorotellen n. 2 litran kulhoon kakkukerroksia, vaniljakastiketta, mansikoita ja kermavaahtoa.

Koristele mansikoilla ja manteleilla.

 

Pidä jääkaapissa ennen tarjoilua.