Pohja:
150 g voita
310 g sokeria
8 munaa
340 g jauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maitoa
1 1/4 dl kermasherryä
ripaus suolaa
1 tl raastettua appelsiininkuorta
Vaniljakastike:
4 munaa
50 g sokeria
hiukan suolaa
5 dl keitettyä maitoa
1/2 tl vanilja-esanssia
Päällys:
2 1/2 dl kermasherryä
620 g vadelmahilloa
5 dl kuohukermaa
65 g tomusokeria
1 tl vanilja- esanssia
500g tuoreita mansikoita
40 g paahdettuja viipaloituja manteleita
Kakku:
Vatkaa voi ja sokeri kunnes seos on vaaleaa vaahtoa.
Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan sekoittaen ne hyvin.
Sekoita maito, appelsiininkuoret ja sherry joukkoon.
Siivilöi jauhot, suola ja leivinjauhe.
Lisää jauhot ja neste munien joukkoon kolmannes kerrallaan.
Kaada rasvattuun ja jauhoitettuun pyöreään kakkuvuokaan.
Paista 180 asteessa 23-30 miinuttia.
Anna jäähtyä ja leikkaa kahteen osaan.
Vaniljakastike:
Vatkaa munat, sokeri ja suola.
Vatkaa joukkoon hitaasti keitetty kuuma maito.
Laita vesihauteeseen.
Keitä 8-10 minuuttia kunnes seos sakenee.
Vatkaa vanilja joukkoon.
Anna jäähtyä.
Kokoaminen:
Siroittele kakuille sherryä.
Levitä kummallekkin puoliskolle hilloa ja leikkaa kakut suuriksi kuutioiksi.
Vatkaa kerma.
Sekoita joukkoon tomusokeri ja vanilja.
Pane vuorotellen n. 2 litran kulhoon kakkukerroksia, vaniljakastiketta, mansikoita ja kermavaahtoa.
Koristele mansikoilla ja manteleilla.
Pidä jääkaapissa ennen tarjoilua.