Eipä oltu aikoihin pullia leivottu ja mitäpä sitä muuta voisi liian sateisena ja koleana päivänä tehdä kuin leipoa.
Pullia tuli monennäköisiä, koska kaapista löytyi aikaisempien leipomusten aineksia, jotka pitivät hyötykäyttää...
Pullataikina
5dl maitoa
50g hiivaa
1 1/2tl suolaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
13-15dl jauhoja
200g voita
voiteluun munaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää sokeri,suola ja kardemumma.
Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista.
Lisää joukkoon jatkuvasti alustaen loput jauhoista.
Lisää rasva joukkoon ja sen jälkeen vielä hiukan jauhoja.
Kohota kaksinkertaiseksi.
Suklaa-tuorejuusto pullat:
annos pullataikinaa
tuorejuustoa
leivontasuklaata
raesokeria
Pyöritä pikkupullia ja tee niihin monttu, jonka sisään laitat suklaan ja tuorejuuston.
Nypytä pulla takaisin kokoon ja pyöritä palloksi.
Kohota.
Voitele.
Ripoittele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
Korvapuustit
annos pullataikinaa
voita
fariinisokeria
kanelia
Kauli taikina levyksi.
Voitele levy voilla.
Ripoittele kaneli ja fariinisokeri.
Rullaa rullaksi.
Leikkaa veitsellä vinoja kolmiomaisia paloja rullasta.
Nipistä kolmion kapeimman kohdan molemmilta puolilta puustin muotoon.
Kohota.
Voitele.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Dallaspullat
annos pullataikinaa
n. 50g sokeria
1 muna
1prk maitorahkaa
0,5dl sokeria
2tl vanilja-aromia
1pss vaniljakastikejauhetta
0,5dl hasselpähkinärouhetta
Kauli taikina levyksi.
Valmista täyte.
Ensiksi hiero pehmeä rasva sokerin kanssa yhteen.
Lisää muna, rahka ja hasselpähkinärouhe.
Lopuksi lisää vaniljakastikejauhe.
Sekoita tasaiseksi ja levitä taikinalevylle.
Kohota.
Voitele.
Paista 225 asteessa kauniin vaaleanruskeiksi.
Voisilmäpullat
annos pullataikinaa
voita
sokeria
Tee pikkupullia.
Paina pullaan monttu.
Laita monttuun voita ja sokeria.
Kohota.
Voitele.
Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.
Ota uunista ja laita voisilmään vielä hiukan sokeria.