Eipä oltu aikoihin pullia leivottu ja mitäpä sitä muuta voisi liian sateisena ja koleana päivänä tehdä kuin leipoa.

Pullia tuli monennäköisiä, koska kaapista löytyi aikaisempien leipomusten aineksia, jotka pitivät hyötykäyttää...

 

Pullataikina

5dl maitoa

50g hiivaa

1 1/2tl suolaa

2dl sokeria

1rkl kardemummaa

13-15dl jauhoja

200g voita

voiteluun munaa

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Lisää sokeri,suola ja kardemumma.

Sekoita joukkoon noin puolet jauhoista.

Lisää joukkoon jatkuvasti alustaen loput jauhoista.

Lisää rasva joukkoon ja sen jälkeen vielä hiukan jauhoja.

Kohota kaksinkertaiseksi.


 

Suklaa-tuorejuusto pullat:

annos pullataikinaa

tuorejuustoa

leivontasuklaata

raesokeria

 

Pyöritä pikkupullia ja tee niihin monttu, jonka sisään laitat suklaan ja tuorejuuston.

Nypytä pulla takaisin kokoon ja pyöritä palloksi.

Kohota.

Voitele.

Ripoittele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

 

 

Korvapuustit

annos pullataikinaa

voita

fariinisokeria

kanelia

 

Kauli taikina levyksi.

Voitele levy voilla.

Ripoittele kaneli ja fariinisokeri.

Rullaa rullaksi.

Leikkaa veitsellä vinoja kolmiomaisia paloja rullasta.

Nipistä kolmion kapeimman kohdan molemmilta puolilta puustin muotoon.

Kohota.

Voitele.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

 

 

Dallaspullat

annos pullataikinaa

n. 50g sokeria

1 muna

1prk maitorahkaa

0,5dl sokeria

2tl vanilja-aromia

1pss vaniljakastikejauhetta

0,5dl hasselpähkinärouhetta

 

Kauli taikina levyksi.

Valmista täyte.

Ensiksi hiero pehmeä rasva sokerin kanssa yhteen.

Lisää muna, rahka ja hasselpähkinärouhe.

Lopuksi lisää vaniljakastikejauhe.

Sekoita tasaiseksi ja levitä taikinalevylle.

Kohota.

Voitele.

Paista 225 asteessa kauniin vaaleanruskeiksi.

 


Voisilmäpullat

annos pullataikinaa

voita

sokeria

 

Tee pikkupullia.

Paina pullaan monttu.

Laita monttuun voita ja sokeria.

Kohota.

Voitele.

Paista 225 asteessa kauniin ruskeiksi.

Ota uunista ja laita voisilmään vielä hiukan sokeria.